Recept - beerbottle burgers

Recept - beerbottle burgers

beerbottle burgers

Ingrediënten

gemengd gehakt 250gr per persoon
rub of gehakt kruiden
flesje bier
100gr bacon strips
ui, paprika, champions of andere lekkete dingen voor in de vulling
bbqsaus
geraspte kaas

Instructies

het is een vrij algemeen recept. Als je googled vind je er diverse. In het kort:

- bbq voorbereiden op 160 graden indirect.
- ballen gemengd gehakt 250gr ps maken nadat je het gehakt hebt gekruid met een fijne rub.
- flesje bier pakken. Ik kan je Leffe Blond aanraden.
- flesje in de bal drukken en het gehakt om het flesje kleien zodat er een soort bakje onstaat. (Tip van Dieks: doe een boterhamzakje om het flesje. Dan kan je het flesje makkelijk uit het gehakt halen zonder dat het blijft plakken en daarna het zakje uit het bakje trekken.
- de buitenkant van het gemaakte gehaktbakje bekleden met bacon.
- uienringen, paprikablokjes, blokjes champignons, zongedroogde tomaatjes enz (wat jij lekker vindt) kort aanfruiten in de pan.
- ondertussen genieten van je flesje Leffe Blond.
- bodem van de gehaktbakjes voorzien van wat favoriete bbqsaus, wat geraspte kaas er op en daarna de hierboven genoemde groente uit de pan in de bakjes scheppen tot ze vol zijn.
- wederom een fijne hoeveelheid saus er over.
- aftoppen met wat geraspte kaas.
- de burgers indirect op je bbq tot een kern van 70 graden. Duurt een uurtje.
- de laatste 25 minuten mop ik het bacon 2x in met wat bbqsaus.

Recept info

Acties